Lavrov uoči posete Beogradu: Biće zanimljivo čuti kako Vučić i srpski političari ocenjuju posredničku ulogu EU

Foto: EPA-EFE/KIRILL KUDRYAVTSEV / POOL

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov najavio je da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o svim temama koje su od interesa za srpske prijatelje, prenosi Srna.

Lavrov je rekao da je Vučić pre nekoliko dana razgovarao sa Putinom o gasu i da su postigli principijelan dogovor koji bi trebalo da bude koncipiran u okviru odgovarajućih kompanija.

On je napomenuo da je o Kosovu već rekao ruski stav, ali i da su zainteresovani da čuju ocene Vučića i drugih srpskih političara o nastaloj situaciji, kao i da će veoma zanimljivo biti čuti kako ocenjuju posredničku ulogu EU.

„Naravno, mnogo je važno da razumemo procene srpskog rukovodstva i njegove planove delatnosti za naredni period“, izjavio je Lavrov za RTRS.

Iz Moskve ocenjuju da Lavrov dolazi da Srbiji svečano uruči račun za gas

Što se tiče odnosa Rusije prema pregovorima o budućnosti Kosova, Lavrov je rekao da je ruski predsednik Putin više puta i na sastanku sa Vučićem i u svojim javnim nastupima naglasio da Rusija apsolutno podržava stav Srbije i da će podržati onu odluku koja će biti prihvatljiva za srpski narod.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije u petak je najavljeno da će Lavrov 6. i 7. juna posetiti Srbiju, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs