"Mislim da je svaka regionalna inicijativa, koja može da ubrza integracije, nešto što mi treba da prihvatimo. Ako neko ima ideju da napravi zamjenu za evropske integracije, mi nismo zainteresovani", kazao je predsjednik Vlade

Abazović: Nisam čuo validan argument da Otvoreni Balkan nije dobar za Crnu Goru

Abazović, Foto: Luka Zeković

Premijer Dritan Abazović je kazao da nije čuo validan argument da Otvoreni Balkan nije dobar za Crnu Goru.

On je rekao da će otići u Ohrid na Samit Open Balkan, a gdje ga je pozvao premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski.

«Otići ću u svojstvu premijera. Mislim da je svaka regionalna inicijativa, koja može da ubrza integracije, nešto što mi treba da prihvatimo. Ako neko ima ideju da napravi zamjenu za evropske integracije, mi nismo zainteresovani. Ali realno, nisam čuo validan argumenat koji govori u prilog da Otvoreni Balkan nije dobar za Crnu Goru. Ako nije dobar za neku partiju ili političara neka to kažu. Ali za državu nisam čuo validan argument”, poručio je premijer nakon akcije čišćenja kruga Kliničkog centra.

On je istakao da «želimo da okrenemo igru u našu korist, i pokažemo da možemo da sarađujemo oko tačaka i pitanja koje su od zajedničkog interesa i da šaljemo dobre vibracije u svijet, što ranije nije bio slučaj.»

Source link: www.vijesti.me