Nikčević će i pored ostavke na mjesto čelnice OO DPS, kako saznajemo, za sada, nastaviti svoju odborničku funkciju u tivatskom parlamentu

Nikčević podnijela ostavku na funkciju predsjednice tivatskog DPS-a

Nikčević, Foto: DPS

Predsjednica Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Tivtu Dubravka Nikčević podnijela je večeras ostavku na tu funkciju.

U pokušaju da u direktnoj komunikaciji sa Nikčević, saznamo razloge njene ostavke na čelu, iako opozicione, ali po broju odbornika, pojedinačno najjače partije u Tivtu, dobili smo kratak komentar da se radi o ličnoj odluci o čemu je večeras obavijestila organe partije.

Ona je ovu svoju odluku koju je saopštila partijskim kolegama na večerašnjem sastanku Izvršnog odbora OO DPS Tivta obrazložila «određenim razlikama u pristupu sveukupnom partijskom djelovanju» na državnom nivou.

Nikčević je došla na čelo OO DPS krajem oktobra 2021. godine. Tivatski odbor partije preuzela je nakon poraza DPS na lokalnim izborima 30. avgusta 2020. u stanju skoro pa rasula u koje su ga doveli dotadašnji gradinačelnik Siniša Kusovac sa svojim lošim i aferama obilježenim vođenjem Tivta, odnosno autoritarna i centrali partije u Podgorici slijepo poslušna dotadašnja predsjednica OO DPS Jovanka Laličić.

Source link: www.vijesti.me