Navijač koji je zadobio prostrijelnu ranu je stabilno

Policija traži još 110 navijača Hajduka koji su divljali na autocesti

FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Županijski sud u Velikoj Gorici jučer je odredio jednomjesečni istražni zatvor za svih 42 navijača Hajduka osumnjičenih za napad na policiju na autocesti A1 nakon subotnje utakmice između Hajduka i Dinama.

Odvjetnik jednog od osumnjičenih Tihomir Mišić kazao je za Slobodnu Dalmaciju kako je njegov klijent iznio obranu i odbacio krivnju. “Njega i još dvije osobe koje su bile u istom vozilu su nakon nereda policajci nasilno izvukli vani i uhitili. On je zaposlen, u braku je, otac je malodobnog djeteta i neosuđivan. Iz svih tih podataka je očito kako se ne radi o profilu huligana, a to nisu ni osobe koje su bile s njim u vozilu. Također se radi o urednim građanima”, rekao je.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija navodi kako policija još traga za 110 navijača navodeći podatke MUP-a da je u napadu na službenike sudjelovalo 150 osoba. Osim što ih je 42 uhićeno nekoliko ih je u KBC-u Split potražilo pomoć za saniranje rana.

Navijač s prostrijelnom ranom je stabilno

Tijekom napada ozlijeđen je 21 policajac te 15 osumnjičenih od kojih su neki ranjeni nakon što je policija upotrijebila vatreno oružje. Jedan navijač s prostrijelnom ranom je na liječenju u Općoj bolnici Karlovac, a tamošnji pročelnik za kirurgiju Dražen Tufeković kazao je Slobodnoj Dalmaciji da mu je stanje stabilno.

“Radi se o prostrijelnoj rani srednjeg dijela desne potkoljenice. Nisu ozlijeđeni vitalni dijelovi: kosti, krvne žile, živci. Rana je zbrinuta po principu ratne ozljede: kirurška obrada, visoke doze antibiotika, antitetanus profilaksa, analgezija i redovito previjanje na odjelu. Pacijent leži na Odjelu kirurške traumatologije”, rekao je Tufeković. Mladić je izjavio kako nema veze s napadima na policiju već je ustrijeljen jer se nalazio u koloni, a policija ga trenutno čuva u bolnici.

Kako navodi Slobodna Dalmacija odvjetnici uhićenih će tražiti da policija pojasni gdje je bio ostatak policijskih službenika koji su osiguravali kolonu navijača kada se 16 njihovih kolega našlo odsječeno te koja su sredstva prisile bila primijenjena prije nego što su službenici upotrijebili vatreno oružje. Uz to ističe list tražit će se odgovor na pitanje kako je moguće da je napad bio planiran i organiziran, kako tvrdi policija, kada su se napadači koristila sredstvima nađenim uz cestu i na benzinskoj postaji kada su nasrnuli na policajce.

Source link: www.telegram.hr