Obradović: O sankcijama Rusiji građani da se izjasne na referendumu

Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Srbija ne treba da uvede sankcije Rusiji iz mnogo razloga, a jedan od njih je i demokratski – niko pre izbora nije zagovarao takvu politiku, niti dobio podršku birača za tako nešto, izjavio je lider pokreta Dveri Boško Obradović, koji smatra da bi o tome građani, eventualno, trebalo da se izjasne na referendumu.

Obradović je za „Politiku“ naveo da se, posle izbijanja ukrajinske krize, menja se sve na spoljnom i unutrašnjem planu, pa i srpska politička scena.

Nova podela ne ide po liniji dosadašnje vlasti i opozicije, već na one koji su za NATO i uvođenje sankcija Rusiji, i nas koji smo protiv, ocenio je on.

Obradović je podsetio da skupština ne postoji, a vlada je u tehničkom mandatu, pa ne bi smela da donosi nikakve strateške odluke, a nije dobro za srpsku demokratiju da o svemu odlučuje samo jedan čovek, „pa makar on bio i predsednik Srbije“.

Predsednik bi trebalo da se drži svojih ustavnih ovlašćenja i pozove sve poslaničke grupe na konsultacije oko formiranja nove Vlade Srbije. To je prilika za razgovor o svim temama, pa i o spoljnoj politici. Tom razgovoru ćemo se odazvati, najavio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs