‘Ruske snage i dalje imaju problem zbog razjedinjenosti, slabog morala i logistike’

Pentagon: Rusi uspijevaju učvrstiti kontrolu u Donbasu, rat bi mogao potrajati

FOTO: Profimedia

Pentagon je upozorio da ruska vojska, unatoč uspjehu ukrajinskih snaga u Harkivu, uspijeva učvrstiti svoju kontrolu nad Donbasom i nad jugom zemlje, što znači da bi rat mogao još dugo trajati.

Ruske snage i dalje imaju problem zbog razjedinjenosti, slabog morala i logistike, rekao je novinarima visoki dužnosnik američkog ministarstva obrane, ne potvrdivši smjene u ruskom zapovjedništvu o kojima je izvijestio London. No “i nadalje ćemo biti veoma oprezni u predviđanjima”, dodao je.

Članak se nastavlja ispod oglasa

‘Borbena spremnost nije dovoljna’

“Krajnje smo odlučni učiniti sve kako bismo pomogli Ukrajincima da se obrane pa i obučavajući ih upotrebi opreme koju im šaljemo”, dodao je visoki dužnosnik koji je htio ostati anoniman. “Oni se veoma dobro drže na bojišnici, nemaju problem s jedinstvom, nemaju problem zapovijedanja, njihova logistika i opskrba doista su povijesne”, dodao je.

“No, Rusi još imaju na raspolaganju velik dio kapaciteta koje su od jesenas gomilali na granici s Ukrajinom”, istaknuo je. “Borbena spremnost nije dovoljna za pobjedu u ratu: treba imati žara za borbu i dobro zapovjedništvo”, istaknuo je. No unatoč svemu tome, “mislimo da će sukob potrajati”, zaključio je visoki dužnosnik američkog ministarstva obrane.

Source link: www.telegram.hr