Napadnuti muškarac je od siline udarca pao na tlo i udario glavom

DORH o tučnjavi u Imotskom: 'Rekao mu da se odmakne, počeo ga naguravati, udario nogom u glavu'

FOTO: Marija Jovic/Vecernji list/Ilustrativna fotografija

DORH se oglasio o fizičkom sukobu u Imotskom do kojeg je došlo u petak na jednoj svadbi, a nakon kojeg je 27-godišnji muškarac završio na intenzivnoj njezi KBC-a u Splitu s ozljedama opasnim po život. Kako su javili mediji, pozivajući se na izjave očevidaca, 27-godišnjaka je 20-godišnjak udario nogom u glavu nakon što je nešto dobacio njegovoj djevojci.

DORH javlja da je osumnjičeni muškarac, koji je uhićen u petak navečer, ispitan jučer te da je DORH donio rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede. U priopćenju ga navode kao mlađeg punoljetnika.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Opisali su i događaje koji su do toga doveli. Javljaju da se osnovano sumnja kako je 20-godišnjak bio gost na svadbi u Imotskom sa svojom djevojkom te da joj je 27-godišnjak oko 19:20 sati počeo dobacivati. Opisuju da mu je 20-godišnjak rekao da se odmakne, pa se počeo naguravati s njim da bi ga “u cilju da ga teško tjelesno ozlijedi, udario lijevom nogom u predjelu glave.”

Ozlijeđeni udario glavom o tlo pri padu, na respiratoru je

Napadnuti muškarac je od siline udarca pao na tlo i udario glavom. Pritom je zadobio “teške tjelesne ozljede mozga koje su po život opasne.”

DORH je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika. Sudac istrage je to prihvatio ali samo u odnosu na jednog svjedoka dok na duga dva nije. Iako je okrivljenik u istražnom zatvoru DORH će se žaliti jer on nije određen i za druga dva svjedoka.

Stanje ozlijeđenog muškarca je komentirao Darko Ilić, dežurni liječnik u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split. Kazao je da je žrtvino stanje trenutno ozbiljno. “Nalazi se pod svim mjerama intenzivnog liječenja. Nalazi se na respiratoru, a o detaljima ne smijem govoriti”, rekao je, prenosi HRT.

Source link: www.telegram.hr