Obdukcija tijela Mateja Periša završena je prijepodne, neslužbeno se doznaje da je uzrok smrti utapanje

Neslužbeno, DNK analiza potvrdila: u Dunavu pronađen Matej

DNK analiza je potvrdila da je tijelo mladog muškarca jučer pronađeno u Dunavu nizvodno od Beograda Matej Periš, neslužbeno doznaje N1. Nakon što je jučer izvučeno tijelo iz Dunava odmah je uzet DNK uzorak koji je uspoređen s DNK-om Nenada Periša, oca nestalog Splićanina.

Obdukcija tijela počela je jutros, a kako doznaje Jutarnji list, pokazala je da je uzrok smrti utapanje. Još se čeka na rezultate toksikološke analize koji bi trebali biti poznati za tri tjedna.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Iako su se pojavile informacije da je Nenad Periš još jučer krenuo za Beograd, N1 piše da je s dolaskom pričekao do nalaza DNK analize. U Beograd je jučer stigla delegacija hrvatske policije predvođena načelnikom kriminalističke policije Antonijom Gerovcem te su sa srpskim kolegama razmijenili podatke iz istrage.

‘Kći mi je rekla dovedi ga kući, a to ću i napraviti’

“Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška”, rekao je jučer Nenad Periš za HRT. “Moramo obaviti te formalnosti. Matej je tu sa mnom i uvijek će biti. Da, pet mjeseci kasnije. Kći mi je rekla: ‘Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući’. To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvijek će biti s nama”, rekao je potreseni otac.

Matej Periš je nestao u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine, a tijelo u Dunavu pronađeno je jučer oko osam kilometara nizvodno od posljednje lokacije na kojoj je viđen dvadesetsedmogodišnji Splićanin.

Periš je bez jakne i novčanika istrčao iz beogradskog noćnog kluba ‘Gotik’ gdje je bio s prijateljima te mu se od tada gubi svaki trag. MUP Srbije je nakon toga pregledao sve snimke s nadzornih kamera te su napravili rekonstrukciju njegovog kretanja nakon što je izašao iz kluba, na temelju raspoloženih informacija.

Source link: www.telegram.hr