Vjosa Osmani: Ugostila me Nensi Pelosi

foto facebook

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, tokom posete SAD, bila je na večeri sa predsednicom američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi i razgovarala o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u Evropi, a posebno na Balkanu, o čemu je javnost obavestila i objavama na Fejsbuku.

Osmani je na Fejsbuku navela da je bila na večeri u čast sastanka čelnika Minhenske sigurnosne konferencije gde je naglašena važnost kontinuiranog partnerstva s obe strane Atlantika kako bi se garantovali mir i stabilnost.

„Sinoć nas je ugostila predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi na večeri u čast sastanka čelnika Minhenske bezbednosne konferencije. Razgovarali smo o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u Evropi, a posebno na Balkanu, te naglasili važnost kontinuiranog komunikacijskog partnerstva s obe strane Atlantika kako bi se garantovali mir i stabilnost“, objavila je Osmani prekjuče na Fejsbuku, a prenosi Kosovo onlajn.

Osmani je navela da je na tom prijemu upoznala i premijera Bugarske Kirila Petkova, senatore Boba Menendeza i Lindzi Graham, kongresmena Gregorija Miksa, kao i druge goste i zvaničnike.

Osmani je u prethodnoj objavi na Fejsbuku, dan ranije, navela da je sa američkim zvaničnicima, kongresmenima, senatorima i ministrima različitih zemalja, razgovarala o najnovijim dešavanjima u Evropi nakon sukoba u Ukrajini, uticaju rata na Zapadni Balkan i o tome kako nastaviti saradnju sa strateškim saveznicima.

„Na ovom zvaničnom prijemu imala sam priliku da se sretnem sa Džejkom Salivanom, savetnikom predsednika Bajdena za nacionalnu bezbednost, ministrom za evropske poslove Finske, Titijem Tupurajnenom, saveznim ministrom Nemačke Volfgangom Šmitom, ministrom inostranih poslova Litvanije, Gabrijelijusom Landsbergisom, senatorom Krisom Kunisom, kongresmenkom Veronikom Eskobar. Takođe, upoznala sam se sa zamenikom generalnog sekretara NATO Mirčeom DŽoanom, predsednikom Minhenske konferencije ambasadorom Kristofom Hojzgenom, ambasadorom Volfgangom Išingerom, kao i drugi predstavnici koji prisustvuju konferenciji“, napisala je Osmani.

Osmani je pre Sjedinjenih Država posetila i Kostariku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs