PUPS: Bezrezervna podrška Vučiću, nema alternative formuli da penzije prate plate

foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) podržala je danas stavove predsednika Srbije Aleksandra Vučića o daljem ekonomskom i političkom razvoju zemlje, posebno najavu da će u narednom periodu rast plata pratiti povećanje penzija.

Lider PUPS Milan Krkobabić ocenio je da su „snažna i rastuća ekonomija, integrisana u svetske i evropske tokove, otvorena za nove investicije, a posebno redovne i rastuće zarade i penzije, preduslov u odbrani ključnih nacionalnih i državnih interesa“.

„Čvrsta opredeljenost predsednika Vučića da u narednom periodu penzije prate plate ujedno je i prava potvrda da dugogodišnji vrednosni stav PUPS i formula 3P – penzije prate plate, nemaju valjanu alternativu“, naveo je Krkobabić a prenela Partija ujedinjenih penzionera Srbije.

Ocenio je i da su stavovi koje je predsednik Srbije izneo u jučerašnjem obraćanju građanima „jasan poziv na jedinstvo, političku stabilnost i rešenost da ne odustajemo od svog evropskog puta bez obzira na sve vojne i bezbednosne izazove u okruženju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs