Antonijević: Vučić odložio „obraćanje naciji“ zbog posete Nemačkoj

Foto: Beta/Miloš Miškov

Pomeranje konferencije za štampu zakazanu najpe za večeras, za nedelju dana, odnosno 6. maja, pravnik Milan Antonijević, ne gleda kao sudbonosno.

Komentarišući ovo odlaganje, Milan Antonijević ocenjuje za Danas da mnogi potezi koje je Srbija u protekle dvadesetdve godine uradila, od otvaranja pregovora sa Evropskom unjom, saradnje sa Haškim tribunalom, koja ni u jednom periodu nije prekidana, potom Briselski dijalog započet pre tačno devet godina i reforme na svim nivoima države, kako bi se došlo do pune vladavine prava i poštovanja svakog građanina, jesu suštinske tektonske promene koje dovode do „kvantnih skokova“.

– Ovi skokovi se u politici retko dešavaju i moraju se iskoristiti za napredak zemlje i svaki put pojasniti građanima, tj. narodu šta tačno znače. Pitam se da li smo to dovoljno radili? – ističe naš sagovornik.

Antonijević: Vučić odložio „obraćanje naciji“ zbog posete Nemačkoj

foto FoNet Božana Pavlica

Naravno, dodaje on, ne treba zaboraviti da se u proteklih mesec dana videlo jasno svrstavanje Srbije i glasanje uz saveznike pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija i pred UNESCO o agresiji na Ukrajinu.

– To jeste sudbonosno i vrlo pozitivno, rekao bih, za budućnost Srbije i vredi ponavljati u svakoj prilici – smatra Antonijević.

Ono što, kako kaže, jeste uočjivo kao razlog za odlaganje obraćanja nacije na sedam dana, je i predsednikova poseta Nemačkoj koja je planirana za narednu nedelju i koja daje dodatni razlog za obraćanje naciji.

– Siguran sam i da susret sa novim kancelarom Nemačke uvek nosi svoju težinu i dobar je znak. Deluje mi kao da ste se uželeli predsednikovih konferencija za štampu, što je pozitivno za našu medijsku scenu – zaključuje Milan Antonijević Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs