Vesli Klark: Sa premijerom Kurtijem sam razgovarao o energetskim projektima

Vesli Klark Foto: N1/printscreen (arhiva)

Penzionisani američki general i komandan NATO-a, Vesli Klark rekao je da je tokom današnjeg sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem razgovarao samo o energetskim projektima, sa posebnim naglaskom na solarnu energiju.

„Razgovarali smo o razvoju energetike na Kosovu, koliko brzo možemo da unesemo solarnu energiju, znamo da je vreme da sve zemlje u jugoistočnoj Evropi odustanu od korišćenja energije koja emituje ugljenik i da razviju solarnu energiju što je više moguće“, rekao je Klark za prištinsku televiziju Klan Kosova.

Kazao je da sa Kurtijem nije razgovarao o bezbednosti na Kosovu i u regionu.

Bivši komandant NATO potvrdio je da nije specijalni savetnik ministra odbrane Armenda Mehaja, sa kojim se takođe sastao, već da je samo njegov prijatelj.

„Nisam poseban savetnik, ja sam samo prijatelj. Mogu da posavetujem bilo koga, nemam poseban zadatak“, kazao je on.

Klark je naveo da ga ministar Mehaj, kao i bilo ko, može nazvati i reći mu kako stvari stoje, dodajući da se nije ničim posebno bavio u Ministarstvu odbrane.

Vesli Klark, koji je pre 23 godine predvodio kampanju NATO bombardovanja srpskih vojnih i policijskih ciljeva, došao je na Kosovo bez ikakve prethodne najave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs