OGLAS

Medvedev: Europu čekaju prazne police, val zločina, hiperinflacija i bankrot Vijesti Autor:index.hr17. apr. 202220:32

Medvedev: Europu čekaju prazne police, val zločina, hiperinflacija i bankrot

Izvor: REUTERS/Hannibal Hanschke

Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer i potpredsjednik ruskog Sigurnosnog vijeća, kaže kako «europski financijski sustav nije stabilan» te da «Europljani gube povjerenje».

Kako javlja ruska prorežimska agencija TASS, Putinov bliski saveznik Medvedev je komentirao nedavne izjave predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, koja je kazala kako je bankrot Rusije “pitanje vremena”.

“Ruski bankrot za sobom bi mogao povući bankrot Europe, kako onaj moralni tako i, lako moguće, onaj stvarni”, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Ironično je dodao kako “vlasti EU mogu očekivati veliku zahvalnost običnih Europljana za hiperinflaciju koja se ne može svaliti na zle Ruse, za manjak osnovnih prehrambenih namirnica u trgovinama i za priljev izbjeglica, koji će stvoriti val nasilnih zločina”, napisao je Medvedev.

“Dim zapaljenih guma širit će se ulicama europskih gradova”

“U tom slučaju ljudi u Bruxellesu morat će promijeniti svoju retoriku. U protivnom će se dim zapaljenih guma širiti ulicama europskih gradova u slavu heroja s Majdana”, napisao je Putinov saveznik.

Što se tiče izjava Von der Leyen, Medvedev piše kako se one “ne bave patnjama ljudi, završetkom specijalne vojne operacije ili željom za mirom u Ukrajini, nego o ruskom bankrotu”.

Source link: ba.n1info.com