Ulcinjanin Sabin Isljaimović na saslušanju u policiji tvrdi da su hemijske olovke sa kamerom na dan izbora dijeljene po nalogu Cana Zenke, sina predsjednika Demokratske unije Albanaca

Glasačima obećavali poslove u ime DUA?

”Neka nadležni rade svoj posao, ništa drugo”: Mehmet Zenka, Foto: BORIS PEJOVIC

Ulcinjanin Agron Goni Bajraktari navodno je po nalogu aktiviste Demokratske unije Albanaca (DUA) i sina njenog predsjednika Mehmeta Zenke — Cana Zenke, agitovao za tu partiju na dan ponovljenih lokalnih izbora na jednom biračkom mjestu, nudeći glasačima pomoć nakon obavljenog posla.

To je na saslušanju u policiji ispričao Ulcinjanin Sabin Isljaimović, koji je snimljen kako od Bajraktarija uzima hemijske olovke sa kamerom, blizu glasačkog mjesta, u srijedu 6. aprila kada su u Totošima ponovljeni izbori.

Na olovkama je navodno, kako je ranije objašnjeno, postojala kamera kojom je trebalo da se fotografiše glasački listić, kako bi se potvrdilo da su ti građani na biračkom mjestu podržali DUA.

Izbori su ponovljeni zbog neregularnosti, a nakon glasanja nije došlo do promjene u broju mandata iako je bilo procijena da bi lista “Za novi početak” mogla dobiti mandat više jer joj je nedostajalo par desetina glasova.

Source link: www.vijesti.me