Mrdalj: Ako SNS nađe preletače da izdaju opoziciju, onda će verovatno dopustiti ponavljanje izbora u Beogradu

foto FoNet Božana Pavlica

Politikolog Mladen Mrdalj za Danas kaže da ako SNS nađe dva preletačevića koji bi izdali opoziciju, onda će verovatno dopustiti ponavljanje izbora na spornim mestima, kao i da naprednjacima ne odgovara ponavljanje izbora u celom Beogradu.

Vlasnik televizije PINK Željko Mitrović izneo je na tviteru teoriju o ponavlajnju izbora na teritoriji celog Begrada, za koju deo opozicije smatra da je tehnički moguća.

– Ako SNS dopusti ponavljanje izbora, bilo na nivou Beograda, bilo na spornim izbornim mestima, rizikuje jaču mobilizaciju opoziconih glasaca koji sada uviđaju da je SNS poljuljan – kaže Mrdalj.

Prema njegovim rečima, ali ako nađe dva preletača iz opozicije dopustiće ponavljanje izbora na spornim mestima.

– Ukoliko SNS nađe dva preletačevića koji bi izdali opoziciju, onda će verovatno dopustiti ponavljanje izbora na spornim mestima. Ako ne nađe, onda će pokušati da odbrane postojeće rezultate tako što bi izborna komisija negativno odgovorila na prigovore. Imamo već iskustvo sa vrlo osnovanim prigovorima DJB iz 2020. koji nisu uvaženi. Ukoliko bi opozicija organizovala demonstracije, vlast bi bila u nezgodnom položaju, ali sa većim izgledima da sačuva vlast nego da ide na nove izbore – smatra Mrdalj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs