Partije se javno pogađaju oko toga ko je veći pobjednik i ko je dobar koalicioni partner. U Ulcinju DUA i DSCG očekuju dijalog sa Forcom, u tom savezu sebe vidi i DPS, dok se savez koji predvodi URA nada još jednom mandatu zbog mogućeg ponavljanja glasanja na dva mjesta

Kad se smire strasti, počinje dijalog (INFOGRAFIK)

SD i SDP već lupili packe Abazoviću: Slavlje u štabu koalicije «Za novi početak», Foto: GP URA

Pregovori oko formiranja lokalne vlasti u Beranama i Ulcinju juče nijesu počinjali, niti su opštinske izborne komisije objavile rezultate izbora, ali se nastavilo partijsko prepucavanje i pogađanje iz izborne noći oko toga ko je zaista pobjednik i ko je dobar za koalicionog partnera.

Prema stranačkim preliminarnim rezultatima apsolutnu vlast nije dobila nijedna partija ili koalicija, pa će se ona u obije opštine dogovarati.

Juče su glasnije bile partije koje očekuju da budu dio lokalne uprave u Ulcinju, pa su u javnost stizale poruke da bi u njoj ponovo mogla biti Demokratska partija socijalista i to u savezu sa koalicijom Demokratske unije Albanaca (DUA) i Demokratskim savezom Crne Gore (DSCG), te Forcom. To je za “Vijesti” najavio i nosilac liste DUA-DSCG Mehmet Zenka.

Kad se smire strasti, počinje dijalog (INFOGRAFIK)

Zenkafoto: Boris Pejović

Source link: www.vijesti.me