Dževdet Pepić: Ministri dokazuju da u Crnoj Gori nema sigurnijeg posla od politike… Zašto se, ako imaju stručne kvalifikacije, ne pronađu u privredi, već gledaju kako da opet dođu do funkcija. Marko Pejović: Oportunistički razlozi ulaska u politiku neupitni… Poražavajuće da je rejting, pa čak i na lokalnim izborima, važniji od evropskog puta države i pozicije u kojoj se građani nalaze zbog rasta cijena

Eksperti nisu odoljeli zovu politike

Spajić i Milatović formiraju pokret, Bratić odlučuje u koju će partiju, Sekulović razmišlja…, Foto: BORIS PEJOVIC

Iako su u odlazeću Vladu ušli kao nezavisni eksperti, trećina od 12 ministara idu iz nje u stranačku politiku, ili razmatraju takav angažman.

Ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović, najavili su osnivanje pokreta, koji je krenuo s lokalnog nivoa kao lista za beranske izbore, koju je podržao i premijer Zdravko Krivokapić.

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, saopštila je da će nakon prestanka funkcije odlučiti kojoj partiji ili koaliciji će pristupiti, dok je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović poručio da razmišlja da se potpuno uključi u politički život.

Sagovornici “Vijesti” u odlukama i najavama ministara vide oportunizam, te ocjenjuju da one dokazuju da su im lični i politički interesi prioritet.

Source link: www.vijesti.me