Božović kaže da građani treba da ostvare svoje biračko pravo i da je Ambasada preduzela sve da im pomogne

Dodatna birališta zbog raseljenih sa Kosova

”Više su nego jasni razlozi”: Vladimir Božović, Foto: Sasa Matic

Dvodnevna politička halabuka oko toga gdje će srpski državljani u Crnoj Gori za opšte izbore u Srbiji 3. aprila imati pravo glasa, završena je juče nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) ipak dalo saglasnost da to bude na pet mjesta.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović saopštio je to sinoć, navodeći za “Vijesti” da su juče dobili dodatna obrazloženja i “dopunu note” od srbijanskog konzula.

Prije toga Vladimir Božović, koji iz Beograda i dalje obavlja funkciju ambasadora u Podgorici, rekao je “Vijestima” kako očekuje da MVP Crne Gore promijeni odluku o odbijanju zahtjeva Ambasade Srbije za otvaranje tri dodatna biračka mjesta (u Beranama, Budvi i Sutomoru) u susret izborima u Srbiji. Božovića crnogorska vlast osporava.

Božović je prethodno kazao “Vijestima” da je konzul Srbije juče bio na razgovoru u MVP-u, gdje je, kako navodi, objasnio “više nego opravdane razloge” za otvaranje dodatnih birališta u susret parlamentarnim, predsjedničkim i lokalnim izborima u Srbiji, i da stoga očekuju da će sporna odluka biti promijenjena.

Source link: www.vijesti.me