Obradović poručio Dolovac da će odgovarati: Afere Vučićeve vlasti bez reagovanja tužilašta

Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović poručio je danas republičkom tužiocu Zagorki Dolovac da će odgovarati jer nije pokrenula ni jedan postupak da se razreše brojne afere „u vrhu Vučićeve vlasti“ i da će, kada bude predsednik države, biti kažnjeni svi koji „pljačkaju ovaj narod“.

„Dolovac je misteriozna ličnost za koju se zna samo to da ne radi svoj posao. U ovoj državi će biti uveden red. Nemoguće je da su uništene fabrike, poljoprivredna gazdinstva, banke, da je uništena čitava država za ovih trideset godina a niko nije odgovarao“, rekao je Obradović, u obraćanju novinarima, isped sedišta republičkog tužilaštva, kandidat za predsednika države Patriotskog bloka za obnovu kraljevine Srbije.

On je naveo da će se, kao bude predsednik države i vlada sastavljena od predstavnika ovog bloka, „podvući crta i sprovesti lustracija“, uz konstataciju da u zatvorima, u uprkos kriminalnim i korupcionaškim aferama u zatvorima nema političara.

Kako je objasnio, to znači – krivičnu odgovornost za sve koji su pljačkali narod i oštetili državu, finansijsku kaznu za takve, oduzimanje nezakonito stečene imovine, zabrana obavljanja bilo koje javne funkcije.

„Jer oni koji su jednom krali nikad ne smeju više doći na ni jednu javnu funkciju u Srbiji. Kao budući predsednik se obavezujem da će imati pošteno suđenje nakon pada Vučića sa vlasti. Tužilaštvo će konačno počne da radi svoj posao, jer Dolovac biti smenjena i odgovarati“, naglasio je Obradović.

Kandidat za poslanika lista Patriotski blok za obnovu kraljevine Srbije Dragan Dobrašinović je naglasio da bi republičko tužilaštvo trebalo da bude „bedem pravde ali je kuća za korumpirane političare i njihove biznis partnere“.

„Da nije tako ne bi bilo moguće da u sto najvećih ugovora nema nikakve konkurencije, niti bi bilo moguće da je Zoran Drobnjak na slobodi, koji je 400 miliona evra potrošio mimo zakona o javni nabavkama“, naglasio je Dobrašinović, navodeći da je Srbiji potreban poseban tužilac za slučajeve visoke političke korupcije.

Prva na listi ovog bloka na izborima za grad Beograd Radmila Vasić je naglasila da su brojne mahinacije Srpske napredne stranke (SNS) pa je tako rekonstrukcija Trga Republike koštala deset miliona evra, skoro duplo više nego što vlast tvrdi.

„Tu je katastrofalna ‘Muzička fontana’, najskuplja novogodišnja jelka, takodje izgradnja preskupe deponije u Vinči, pogrešan projekat metroa. SNS vara građane da radi u njihovom ineresu a sasvim je suprotno“, rekla je Vasić, navodeći da je Srpski pokret Dveri podnosio više krivičnih prijava, ali da tužilaštvo nije reagovalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs