Ako je suditi po broju posjeta osobnim stranicama zastupnika, Sandra Benčić iz Možemo! popularnija je od svih u Saboru

Zagreb, 030721. Dvadeseta Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji Zagreb Pridea odrzava ce se pod geslom Prajd zauvijek. Na fotofrafiji: Sandra Bencic.Damir Krajac/Cropix

Saborska stranica Sandre Benčić (Možemo!) najposjećenija je osobna zastupnička stranica za cijelu prošlu godinu, pokazuju u utorak objavljeni saborski podatci.

Njena stranica — koja kao i sve ostale osobne stranice zastupnika sadrži datum rođenja, podatke o obrazovanju, stranačkoj pripadnosti, dužnostima u Saboru — imala je 7109 posjeta.

Drugo je mjesto pripalo HDZ-ovu Ivanu Radiću (4345) koji od lokalnih izbora obnaša dužnost gradonačelnika Osijeka, treće SDP-ovoj Mireli Ahmetović (3504), a četvrto Mostovu Miri Bulju (3386) koji uz zastupničku obnaša i dužnost gradonačelnika Sinja.

Iako je 30-ak zastupničkih stranica imalo više od tisuću posjeta, samo su stranice četvero navedenih zastupnika imale njih više od tri tisuće.

Popis najposjećenijih zastupničkih stranica mijenja se svako toliko, pa su prije Benčić to, među inima, bile stranice Peđe Grbina (SDP), Mire Bulja (Most), Gorana Aleksića (Snaga). HDZ-ovih Milijana Brkića i Gorana Marića.

Među stranicama saborskih klubova najposjećenija je bila ona Kluba SDP-a (5089), pa stranice HDZ-ova (4411) i Klub Domovinskog pokreta (3977).

Saborski su odbori pogledani više od stotinu tisuća puta, a najveću posjećenost imao je Odbor za informiranje i medije (4117 posjeta).

Među aktima o kojima je Sabor raspravljao, najčitaniji je bio Prijedlog zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata koji je, u oba čitanja, otvoren 3309 puta.

Slijede ga Prijedlog državnog proračuna za 2022. godinu (2500 posjeta) te rebalans Proračuna za 2021. godinu (1443 posjeta).

Više od tisuću pregleda zabilježili su i zakoni obnovi zgrada oštećenih potresom, pružanju usluga u turizmu te o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata.

Internetske stranice Sabora lani su imale više od 3,2 milijuna pregleda, većina posjeta je iz Hrvatske (81 posto), a slijedi Njemačka, BiH, Francuska, SAD, Kina, Srbija, Norveška, Austrija itd.

Source link: slobodnadalmacija.hr