Domovinski pokret: ‘Većinu nepravilnosti utvrđenih revizijom smo otklonili‘; Škoro sporne rezultate nije ni komentirao

Miroslav Škoro bio je nedostupanTomislav Krišto/Cropix

Domovinski pokret, u čijem je poslovanju u 2020., Državni ured za reviziju našao niz nepravilnosti, poručio je u srijedu da je većinu nepravilnosti već otklonio te se zbog «greški» ispričao, a bivši predsjednik DP u spornom razdoblju Miroslav Škoro nije bio dostupan za komentar.

Revizija je, uz ostalo, utvrdila i nepravilnosti oko nabave vina i nosača zvuka uz koje se veže tadašnji čelnik DP-a Miroslav Škoro.

Naime, glavninu novca za reprezentaciju, 280.500 kuna, stranka je potrošila za nabavu Škorina vina i CD-ova, no nema dokumentacije iz koje se moglo potvrditi u koju je svrhu ta roba nabavljena, je li zaista došla u stranku, gdje je i za što utrošena, odnosno podijeljena.

„Nastavno na medijske natpise o spornim nabavama, nemamo ništa za dodati niti oduzeti“, poručili su u srijedu poslijepodne iz DP-a.

Što o svemu tome misli Miroslav Škoro, ostalo je nepoznato. Njega se, naime, nije moglo dobiti ni na jedan od dva broja mobitela na koje su ga novinari ranije kontaktirali.

DP se ispričao zbog greški

Iz DP-a su ponudili objašnjenje svojih grešaka te se zbog njih ispričali.

Stranka je osnovana 29. veljače 2020. i u tako kratkom vremenu je bilo za očekivati da će zbog neiskustva ljudi, koji su prvi put izašli na političku pozornicu, biti i grešaka i zbog toga se ispričavamo, istaknuli su iz DP-a.

Naveli su i kako su „sve možebitne nepravilnosti koje su postojale ispravljali tijekom ove godine, a u skladu s naputcima Državne revizije“.

„Prihvatili smo mišljenje i savjete Revizije te nismo imali primjedbi na zapisnik. Veliku većinu nepravilnosti smo već otklonili“, poručili su iz DP-a.
 

Source link: slobodnadalmacija.hr