URA je spremna da ode u opoziciju, ali ne i da skrštenih ruku gledamo kako su institucije sistema i dalje zarobljene, kako parlamentarna većina ne funkcioniše. Moramo naći rješenja, nijedan modalitet ne treba unaprijed ni isključiti ni uključiti. Očekujem dobre vijesti iz Vašingtona koje će uticati na rasplet političke krize

Padne li budžet, pala je i vlast

”Ako nema drugog rješenja — izbori su čisto rješenje, mi moramo mandat vratiti građanima”: Abazović, Foto: SAVO PRELEVIC

Budžet je veliki test za parlamentarnu većinu, i ako ne bude izglasan onda treba pogledati istini u oči i reći da ova parlamentarna većina ne postoji, rekao je potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović.

On je u intervjuu “Vijestima” kazao da bi svi voljeli da prosječna zarada u Crnoj Gori bude hiljadu eura, a minimalna 800, ali da to u ovom trenutku nije realno i da vidi pokušaje da se budžet “izmasakrira”, a onda da se stave okovi Vladi da ne može da ispuni ono što bi bilo eventualno prihvaćeno.

Tvrdi da URA neće podržati inicijativu DPS-a za izglasavanje nepovjerenja Vladi, koja je najavljena za 3. januar. U najavljenoj inicijativi Demokratskog fronta (DF) ne vidi ništa nelegitimno, ali smatra da bi se novim izborni procesom samo izgubilo još sedam, osam mjeseci, možda i godinu.

”Nisam siguran da je to baš odgovoran odnos prema građanima, ali kažem i ostajem pri stavu da ako nema drugog rješenja — izbori su čisto rješenje, mi moramo mandat vratiti građanima. Na kraju, šta će nam mandati ako ne možemo da sprovodimo promjene”, rekao je Abazović.

Source link: www.vijesti.me