Jandroković je danas bio ‘u elementu‘: Ivani Kekin citirao stihove ‘Hladnog piva‘, Bauku poručio da će morati platiti kavu

Na fotografiji: Gordan Jandroković  Damjan Tadić/Cropix

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić poručio je u ponedjeljak oporbi kako deplasirano zvuče kada «gunđaju» da nisu uključeni u aktivnosti borbe protiv epidemije, a onima iz Kluba zeleno-lijevog bloka da se umjesto prozivanja HDZ-a za korupciju prime posla u Zagrebu, donosi N1.

“Deplasirano zvuče oporbeni zastupnici koji gunđaju jer nisu uključeni u aktivnosti borbe protiv covida-19”, kazao je Bačić istaknuvši kako su imali nebrojeno puta prilike raspravljati u Saboru o zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i o civilnoj zaštiti.

Osim toga, podsjeća Bačić, cijela je oporba pozvana odmah nakon parlamentarnih izbora u Banske dvore na razgovore o ključnim temama no oni su to odbili.

“A sada gunđaju i cendraju da ih nitko nije uključio u donošenje bitnih akata u borbi protiv epidemije”, rekao je Bačić reagirajući na prozivke iz oporbe.

Odgovarajući pak na optužbe za korupciju iz Kluba zeleno-lijevog bloka Bačić im je poručio da imaju jako puno posla u Zagrebu i da im “opanjkavanje drugih” neće proći. “Pozlata je prilično spala sa čelnika te političke platforme i rada zagrebačke vlasti, u šest mjeseci ništa nije napravljeno”, rekao je Bačić.

Ivana Kekin (Klub zastupnika zeleno-lijevog bloka) u slobodnom govoru podsjetila je na novije afere u koje su uključeni bivši HDZ-ovi ministri, Gabrijela Žalac, Tomislav Tolušić i Lovro Kuščević pitajući se tko je sljedeći.

Kaže sve te afere u samom vrhu vlasti posramile bi i najveće debelokošce, ali da to u Hrvatskoj nije slučaj.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavljuje da se ljude u Hrvatskoj progoni samo zato što su HDZ-ovci, a premijer Andrej Plenković objašnjava da nema brige jer se njemu odmah ‘pale lampice’ kada je nešto sumnjivo, navela je Kekin. “Pitanje je li radar za kadar premijera neispravan ili je tako kalibriran, radi li se o nizu nesretnih okolnosti ili autentičnoj kadrovskoj politici premijera”, rekla je Kekin.

“Nije valjda sve tako sivo?”, upitao ju je nakon govora Jandroković aludirajući na pjesmu Hladnog piva čiji je frontmen njezin suprug.

Arsenu Bauku iz SDP-a Jandroković je pak poručio da će ga kazniti plaćanjem kave.

Bartulica: Zašto država ne kaže ljudima da sudjeluju u velikom eksperimentu

Stephen Nikola Bartulica (Klub Domovinskog pokreta) u iznošenju stajališta poručio je da će izmjene Zakon o zaštiti pučanstva, o kojem će Sabor glasati u srijedu, imati posljedice na cijelo društvo, biti povijesna odluka po kojoj će na narod pamtiti zastupnike “kao svoje” ili kao “zastupnike tuđih interesa”.

Podsjetio je da je Europska komisija za cijelu EU naručila 4,6 milijardi doza cjepiva do 2023.

“Zato nije iznenađenje zašto se toliko govori o cijepljenju djece, motivacija proizvođača je prilično jasna, no nije jasno zašto država provodi masovnu kampanju nagovaranja pa i ucjenjivanja tim cjepivom bez da otvoreno kaže ljudima da sudjeluju u velikom eksperimentu”, kazao je Bartulica poručivši da Domovinski pokret o tome neće šutjeti.

Iznoseći stav Kluba SDP-a Arsen Bauk prozvao je Državno odvjetništvo RH jer je, kako je kazao, stalo protiv Povjerenika za informiranje koji je tražio objavu informacija o kreditima HBOR-a.

“DORH ne radi svoj posao a kada ga radi radi ga krivo… Ako smo radi slučaja Žalac pozvali glavnu državnu odvjetnicu da podnese ostavku onda radi slučaja HBOR-a možemo samo pozvati da sama sebe uhapsi”, ustvrdio je Bauk.

Njemu je Jandroković poručio da mu neće citirati stihove već “kazniti” time da mu mora platiti kavu.

Marijana Puljak (Klub Centra i GLAS-a) pozvala je pak ministra obrazovanja Radovana Fuchsa da ažurira zastarjele pravilnike o načinu rada s darovitom djecom kako bi sustav na vrijeme prepoznao talente i omogućio im puni razvoj, donosi N1.

Source link: slobodnadalmacija.hr