Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar izjavio je da očekuje tešku, tenzičnu, negativnu i na momente destruktivnu predizbornu kampanju.

Klačar je u intervjuu za Blic rekao i da će kampanja uoči aprilskih izbora 2022. biti kampanja u kojoj će se iznova tražiti biranje strana, „ulazak u rovove“.

„Ljudi očekuju pozitivnu kampanju i opozicija treba da izbegne zamku negativne kampanje – ona podiže politički cinizam, a cinizam nije saveznik visoke izlaznosti“, kaže Klačar.

On dodaje da je sklon verovanju da su načelni dogovori već postignuti što se tiče opozicije i da nije upitan zajednički nastup SSP i Narodne stranke, potpomognute sa DS i PSG.

„Prolongiranje odluke o izlasku na izbore treba tražiti u dva razloga. Prvi, zaključivanje sporazuma uključuje detalje koalicionog dogovora (pre svega, stranačke kvote) i drugi, nije lako komunikacijski objaviti odluku o izlasku na izbore posle puno obećanja o bojkotu i nemogućnosti saradnje sa akterima koji su izašli na izbore 2020“, kazao je Klačar.

„Opozicija je razmazila svoje tvrde pristalice obećanjima da će bojkot odškrinuti vrata političkim promenama i sada moraju da vode računa da ih upravo oni ne kazne zbog odričanja od dvogodišnje “svete“ reči bojkot“, rekao je on.

nova.rs