Dječak tvrdi kako je ubojica u razredu bio prihvaćen bolje nego itko

Politika & Kriminal
              Mučna ispovijest dječaka s popisa mladog ubojice: 'Svi mi na listi smo mu bili prijatelji'

FOTO: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Dječak koji je bio na popisu za odstrjel K.K., 13-godišnjeg učenika koji je u beogradskoj Osnovnoj školi Vladimira Ribnikara ubio osmero svojih vršnjaka i zaštitara, za Blic je ispričao svoje iskustvo masovne pucnjave koja se jučer dogodila.

“Kada sam čuo da sam bio na popisu bio sam šokiran. Ne znam kako ćemo opet sjesti u školske klupe, bilo je traumatično. Tijela mojih prijatelja padala su na sve strane. Ne znam hoću li se ikada vratiti u školu”, rekao je ubojičin kolega iz razreda koji je pukom srećom izbjegao najgore.

Navodi kako je nastavnicu 13-godišnjak pogodio u vrat kako ga ne bi mogla spriječiti u naumu. “On nije imao ništa protiv nje. Bio je dobar učenik iz svih predmeta, nije imao loše ocjene. Nije se hvalio da ide u streljanu, šutio je cijelo vrijeme, bio je povučen”, kaže.

‘Na popisu su mu svi bili prijatelji’

Rekao je da se nije družio s onima koji nisu bili na listi, a upucao ih je. “Nitko ga nije vrijeđao niti se svađao s njim. Na popisu su mu svi bili prijatelji”, rekao je dječak.

Kako kaže, većina djece s liste se pravila mrtva. “Lice mu je bilo ljuto. Bio je hladnokrvan, kao da je imao plan sve poubijati”, rekao je i dodao da je pucao i u neke koji su ležali na tlu da bi ih, kako kaže, “ovjerio”.

Tvrdi kako ubojicu nitko nije vrijeđao. “Kada se prebacio kod nas, rekao je da su ga u bivšem razredu dirali. Mi smo mu rekli da se opusti i da ćemo se družiti s njim. On je u našem razredu bio prihvaćen bolje nego itko”, rekao je dječak za Blic.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr