Podijeli : 0

OGLAS

Sunčano u BiH, prvog dana vikenda najavljene promjene vremena Vijesti Autor:Anadolija23. mar 202308:40 Podijeli :

Sunčano u BiH, prvog dana vikenda najavljene promjene vremena

F.Z./N1

Danas i sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano, a prvog dana vikenda u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, javlja Anadolija.

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Na Bjelašnici i u Drvaru izmjereno je nula stepeni Celzijusa, Bugojnu i Livnu jedan, Ivan Sedlu i Zenici dva, Sanskom Mostu i Širokom Brijegu tri, Sarajevu i Tuzli četiri, Bihaću pet, Mostaru deset, Gradačcu i Neumu 11 stepeni.

“Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

Prvog dana vikenda u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i deset, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje koje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.

Source link: ba.n1info.com