Bocan-Harčenko kod Dačića, izdato šturo saopštenje

MSP/Dijana Vukomanović

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade, razgovarao je danas sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

O sastanku je izdato vrlo šturo saopštenje iz Dačićevog kabineta:

„Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima iz domena bilateralnih odnosa.

Razmenjena su mišljenja o najvažnijim temama od uzajamnog interesa, o ekonomskoj i daljoj saradnji na međunarodnom planu.

Sagovornici su takođe razmenili mišljenje o saradnji u oblasti kulture, nauke i obrazovanja, kao i o mogućim aktivnostima i manifestacijama u kontekstu obeležavanja 185 godina od uspostavljanja srpsko-ruskih diplomatskih odnosa“, navodi se u saopštenju.

Upadljivo je da je do ovog sastanka došlo u vreme dok je Evropski parlament izglasavao još jednu rezoluciju u kojoj se od Srbije traži da se kao zemlja kandidat za članstvo, usaglasi sa politikom Brisela prema Rusiji i ratu koji ona vodi protiv Ukrajine.

Ranije je N1 preneo saznanja da je Bocan Harčenko navodno tražio od Dačića da Srbija ne učestvuje na međunarodnim skupovima koji se održavaju bez prisustva Ruske Federacije.

U toku je, posle dvogodišnje pauze zbog kovid pandemije, Svetski ekonomski forum u Davosu, kome prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a počasna gošća je Olena Zelenska, supruga ukrajinskog predsednika Volodomira Zelenskog.

O čemu se dosad razgovaralo u Davosu?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs