Podijeli : 0

OGLAS

Tačka na 7: Krčkanje interesnih sporazuma, koalicija, glancanje fotelja…(VIDEO) Vijesti Autor:N1 BiH04. dec 202210:42 Podijeli :

Tačka na 7: Krčkanje interesnih sporazuma, koalicija, glancanje fotelja…(VIDEO)

Izvor: N1

Ljudi danas mole veknu hljeba. Ne onaj “politički”, bijeli! A kako kupiti hljeb? U sedmici iza nas i te cijene skočile.

Nije se kuhao hljeb. Kuhalo se u političkom loncu. Krčkali se interesni sporazumi. Koalicije. Laštile se fotelje funkcionera, zbrajalo nezbrojeno…

Baš pred Novu godinu, posjetio nas komesar za proširenje Evropske unije, Oliver Varhelji.

Decembar je i postavljen rok za kandidatski status. Umjesto poklona!

S novim državnim predsjedništvom, pa s predsjednikom entiteta, razgovori. A pod jelkom, pusta obećanja.

Stranke Osmorke i HDZ BiH potpisale koalicioni sporazum. Na papiru s potpisima Čovića i Nikšica svega milozvučnog. Ako se sabere i oduzme – je li to suvi interes ? Uobičajen za vlast. Da li je bitka oko koje se bio boj dvije sedmice okončana? Da li Dodik ima četvrtog delegata Doma naroda ili će to reći žrijebanje? Opozicija tvrdila da je Dodiku pomogao SDP. Nikšić iznosio optužbe o kupljenom preletaču.

Samo u jednom danu, dlanom o dlan, formirana nova zakonodavna vlast države. Osmorka, HDZ i SNSD su poslali SDA u opoziciju na državnom nivou, prvi put, nakon skoro tri decenije. Ali, SDA se ne predaje.

Olako je to bilo i na nivou Federacije. Osmorka i HDZ presjekli su crvenu vrpcu zakonodavne vlasti. Uz slatke riječi narodu.

Dok se fotelje dijele, glasovi još zbrajaju, a u zbrojeve sumnja – ostaje nam predpraznični život.

Okrutan i siv!

Source link: ba.n1info.com