Razlog zašto nije ranije napustila te funkcije je, kako kaže, zaokruživanje tehničkog dijela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora

Jovana Marović podnijela ostavke na funkcije u Vladi i stranci

Foto: BORIS PEJOVIC

Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica Građanskog pokreta URA Jovana Marović podnijela je ostavku na te funkcije.

Marovićeva je na svom Fejsbuk profilu navela da je funkcije u Vladi i partiji preuzela za velikim entuzijazmom i željom da proces pristupnih pregovora dovedu u završnu fazu, a državu do članstva u Evropskoj uniji.

«S obzirom na to da političke partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjenje ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima», napisala je ona.

Razlog zašto nije ranije napustila te funkcije je, kako kaže, zaokruživanje tehničkog dijela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Source link: www.vijesti.me