OGLAS

Nisu djeca kukuruza, ovo je Hamdija Lipovača, kandidat na izborima Vijesti Autor:N1 BiH14. sep 202213:54

Nisu djeca kukuruza, ovo je Hamdija Lipovača, kandidat na izborima

Izvor: Screenshot

Kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Parlamentarnu skupštinu BiH Hamdija Lipovača objavio je na Facebooku zanimljiv video kojim je najavio kandidaturu na izborima.

Naime, javio se iz polja kukuruza i najavio borbu prvenstveno za jaku poljoprivredu u BiH.

“Kažu, nemoj iz kuruza. Hoću iz kuruza iz dva razloga. Ja imam šta reći, pokazati i podsjetiti šta smo uradili u proteklom periodu, i šta ćemo raditi u narednom periodu. Kao vaš poslanik u Parlamentu BiH borit ću se za jako Ministarstvo poljoprivrede na nivou BiH. I sijat ćemo mi kuruze, pšenicu, ječam i raž, gurati poljoprivredu i ponovo vratiti bh. selo na mjesto koje mu pripada, a to je mjesto koje hrani BiH, jer samo zajedno možemo omogućiti bolji život da ne ovisimo ni o kome, ni o hrani, ni o energiji, ni industriji. BiH sve to ima“, naveo je on iz polja kukuruza.

Inače, Lipovača je bivši premijer Unsko-sanskog kantona, nekadašnji član SDP-a BiH, koji je postao član Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

Lipovača je 2014. godine bio uhapšen u velikoj akciji Federalne uprave policije. Tada je bio član SDP-a. Teretio se za zloupotrebu službenog položaja i nezakonite radnje u periodu kada je bio načelnik Općine Bihać. Pravosnažna presuda izrečena mu je u septembru 2020. godine kada je osuđen na uvjetnu kaznu zbog nesavjesnog rada u službi kojom mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te istovremeno odredio da se ista neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Lipovača je 2004. godine izabran za načelnika Općine Bihać i tu funkciju je obavljao šest godina. Na izborima 2010. godine je izabran u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali je odbio mandat jer da je imenovan za premijera USK. Ostavku na poziciju premijera podnio je u februaru 2014. godine.

Source link: ba.n1info.com