Lider GP URA ne isključuje mogućnost dogovora sa Demokratskim frontom i Demokratama, poručivši da se mora pokazati odgovornost

Abazović: Kako da resetujemo odnose ako se smijeni predsjednica Skupštine

Abazović, Foto: Screenshot/Facebook

Premijer u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da će njegova partija biti prisutna na sastanku većine od avgusta 2020. godine, a koji organizuje Demokratski front. Ne isključuje mogućnost dogovora većine od 30.avgusta, ali pod određenim uslovima.

“Ja lično neću prisustvovati jer sam u Beogradu. Biće kolege iz Ure. Crna Gora se samo dijalogom može izvući iz političke krize. Bilo bi logično da oni koji su srušili Vladu nju i naprave. Ne prihvatam tezu da su je oni rušili bez plana, da je to tek tako nekome palo na pamet. Mislim da je dogovor stvoren mnogo ranije kad je podnijeta inicijativa DPS-a. Uvijek smo baštinili princip dijaloga i treba čuti obje strane”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Ističe da je važan i dogovor oko vanrednih parlamentarnih izbora, Ustavnog suda, Sudskog savjeta. “Da stvorimo uslove za te izbore. Pitanje je termina da li prije, poslije Nove godine ili u nekom doglednom vremenu”.

Abazović je odgovorio potvrdno na pitanje postoji li mogućnost da se URA, Demokrate i DF dogovore.

Source link: www.vijesti.me