Iz SPC saopšteno da je patrijarh, na njihov zahtjev, razgovarao sa Abazovićem, Bratić, Jokovićem, Mandićem, Kneževićem, Medojevićem, Stijovićem i Leposavićem

Porfirije: Temeljni ugovor biće potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori

Foto: Savo Prelević

Sprska pravoslavna crkva saopštila je da je patrijarh SPC Porfirije danas i juče, na njihov zahtjev, razgovarao sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministarkom prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, liderima Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem i bivšim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem.

«Prvojerararh Srpske Pravoslavne Crkve je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori. Patrijarh Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore», navodi se u saopštenju SPC.

Dodaje se da su se sagovornici Porfirija «posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i Crne Gore».

«Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumiju da je pitanje ravnopravnosti crkava i vjerskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori», navodi se u saopštenju SPC.

Source link: www.vijesti.me