OGLAS

United Media ponudila BH Telecomu 50% nižu cijenu, ali su je odbili Vijesti Autor:N1 BiH29. avg 202217:18

United Media ponudila BH Telecomu 50% nižu cijenu, ali su je odbili

Izvor: N1

Kompanija United Media poručila je BH Telecomu da još može prihvatiti ponudu, a sada i na kraći rok.

Kompanija United Media obavještava javnost Bosne i Hercegovine da je još 1. avgusta poslala finalnu ponudu BH Telecomu za nastavak saradnje, snizivši cijene za 50% u odnosu na prethodni ugovor.

“Želeći da sve učinimo u interesu gledalaca, ponudili smo poboljšane uslove distribucije, što je BH Telecom odbio”, navodi se u saopćenju United Medije koje prenosimo u cijelosti:

“United Media, u okviru koje posluju kanali Sportklub i N1, želeći da što većem broju građana omogući pristup našim programima, drastično je snizila cijene paketa kanala sa 1,97 eura na 0,98 eura po korisniku, dakle za 50 posto. Paket, između ostalih, obuhvata 12 sportskih kanala, kao i N1 – profesionalnu, nezavisnu televiziju koja je partner CNN-a za ovaj dio Evrope i zapošljava više od 100 medijskih radnika u Bosni i Hercegovini.

Kompanija United Media se uvijek vodila dobrim principima poslovanja i trudila da sa operaterima pronađe najbolji model saradnje. Ugovor sa BH Telecomom ističe krajem avgusta i kako smo već duplo snizili cijene, javno nudimo još jednu povoljnost – da ugovor o saradnji bude u trajanju od jedne godine, umjesto dosadašnje tri.

Ponuda United Medije je maksimalno korektna i u interesu gledalaca u Bosni i Hercegovini. Ne želimo da vjerujemo da se BH Telecom, najavljujući ukidanje kanala N1 i Sportklub, vodio nekim drugim motivima koji nisu poslovne, već političke prirode.

Sportklub je, podsjećamo, nosilac medijskih prava za neka od najvažnijih sportskih takmičenja, a među najiščekivanijim je svakako Evropsko prvenstvo u košarci. Pored nastupa Zmajeva na Eurobasketu, na Sportklubu gledaoci će moći da prate i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, kao i samo Svjetsko prvenstvo u košarci, jer je SK ekskluzivni nosilac prava prenosa svih FIBA takmičenja do 2029. godine.

Također, prenosit ćemo i Svjetsko prvenstvo u košarci za žene koje nas očekuje već u septembru, a nakon toga startuju Euroleague i Eurocup.

SK takođe prenosi sve ATP i WTA teniske turnire, Wimbledon, Davis Cup, trke Moto GP i Formula 1, kao i NFL i NHL takmičenja, a dio programske ponude su i njemačka Bundesliga, Turska liga i FTA Cup. Na našim sportskim kanalima gledaoce čekaju atletika, Evropsko prvenstvo u vaterpolu, Svjetsko prvenstvo u odbojci za muškarce i žene, ali i Predolimpijski kvalifikacioni turniri za žene i muškarce. Vjerujemo da svako može da se uvjeri koliko je impozantan spisak sportskih prava SK i da se svakako ne može nazvati “neatraktivnim”, kao što je to pokušao BH Telecom u negativnoj medijskoj kampanji.

S druge strane, regionalna informativna televizija N1 je, kako pokazuju istraživanja, kanal na kojem se građani najčešće informišu i kojem vjeruju, što je i rezultiralo time da su dugi niz godina, po mjerenjima TV Beata, najgledaniji kablovski kanal u Bosni i Hercegovini. Ne znamo da li je i N1 odjednom za BH Telecom postao “neatraktivan”.

Zato i čudi odluka BH Telecoma da ne produži ugovor o distribuciji ove medijske kuće, a posebno pred početak kampanje za Opšte izbore u BiH. Ta činjenica otvara brojne sumnje da li su u pozadini svega politički razlozi, imajući u vidu činjenicu da su rukovodeći ljudi BH Telecoma visokopozicionirani kadrovi vladajuće stranke SDA.

N1 se uvijek vodila profesionalnim principima izvještavanja, nepristrasno i objektivno i tako stekla povjerenje gledalaca. United Media izražava sumnju da se odbijanjem emitovanja po duplo nižoj cijeni, pokušava smanjiti domet televizije koja radi u interesu građana, a ne političkih stranaka u ovako delikatnom vremenu u kojem živimo.

Vjerujemo da je sada i građanima Bosne i Hercegovine jasno da smo otvoreni za saradnju, da smo BH Telecomu ponudili korektnu i konkurentnu ponudu, ali da je konačna odluka ipak na njima. Nadamo se pozitivnom ishodu, zbog interesa gledalaca, koji će na SK moći da gledaju i navijaju za svoju reprezentaciju, ali i onih koji se o svim važnim dešavanjima informišu na N1”, saopćeno je.

Source link: ba.n1info.com