SNF: Vučić naneo nenadoknadivu štetu Srbima na Kosovu

foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Srpski nacionalni forum (SNF) sa Kosova i Metohije saopštio je da je priznavanje dokumenata koje izdaju kosovske vlasti od strane Republike Srbije, „još jedan kamen u temelju učvršćivanja nezavisnosti Kosova“.

„Po istom scenariju, kao i prilikom prethodnog sprovođenja delova Briselskog sporazuma, Aleksandar Vučić je i ovoga puta uz spinovanje i neviđene manipulacije, pritisnut do zida priznao, ono u što se pre toga zaklinjao, da nikada neće učiniti“, smatraju iz SNF-a.

SNF ocenjuje da je pre samo dvadesetak dana Vučić bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i oko njega, „doveo do usijanja, navodno braneći interese Srbije i Srba na KiM“.

„Strah i traume, koje je Vučić stvarao takvim njegovim ponašanjem, naneli su nenanoknadivu štetu kosovskometohijskim Srbima. Nakon svih takvih njegovih poteza na KiM je manje na stotine Srba, koji zbog beznađa koje on stvara, traže spas odlazeći sa svojih vekovnih ognjišta“, navodi se u saopštenju.

Šta piše u Sporazumu o slobodi kretanja iz 2011. koji pominje Vučić?

Tvrde da je Vučić, prihvatajući reciprocitet, eliminisao Srbiju s Kosova i Metohije i pristao da se na grb i zastavu Republike Srbije stavljaju nalepnice.

„I ovog puta će prihvatajući reciprocitet pristati da se Srbijom i kroz Srbiju javno i otvoreno promovišu zastava i grb tzv. Republike Kosovo!? Ako je to stvar pragmatike, što to nije učinjeno ranije, bez pompe i zastrašivanja naroda, bez nesagledivih posledica i bez jalove ‘pobede diplomatije Aleksandra Vučića’“, naveli su iz SNF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs