OGLAS

Pogledajte kako izgleda štampanje glasačkih listića za Opće izbore u BiH Vijesti Autor:N1 BiH22. avg 202207:15

Pogledajte kako izgleda štampanje glasačkih listića za Opće izbore u BiH

Izvor: N1

Centralna izborna komisija u Bosni i Hercegovini (CIK BiH) saopćila je da je počelo štampanje glasačkih listića za Opće izbore koji će se održati 2. oktobra ove godine.

Iz CIK-a su objavili video na kojem je prikazan taj proces objasnivši da se štampanje vrši u štampariji Unionplastika u Sarajevu.

Riječ je o 14 miliona glasačkih listića.

Podsjetimo, na Općim izborima 2. oktobra građani će moći glasati za kandidate na nekoliko nivoa vlasti i to za Predsjedništvo BiH, Parlament BiH, zatim za entitetske parlamente i kantonalne skupštine.

Važno je napomenuti da pravo glasa imaju i građani BiH koji se nalaze u inostranstvu te da je počelo slanje glasačkog materijala na adrese onih koji su se prijavili za glasanje na ovogodišnjim izborima.

Za Predsjedništvo BiH kandidati za člana iz reda bošnjačkog naroda su Denis Bećirović, Mirsad Hadžikadić i Bakir Izetbegović.

Kada je riječ o kandidatima za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda građani će moći birati između Željka Komšića i Borjane Krišto.

Željka Cvijanović, Nenad Nešić, Mirko Šarović, Borislav Bijelić te Vojin Mijatović kandidati su za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Na stranici CIK-a dostupan je spisak kandidata za ostale nivoe vlasti.

Source link: ba.n1info.com