Dvije aktivistkinje iskoristile su Dane otvorenih vrata vlade kako bi došle do njemačkog kancelara

Dvije aktivistkinje iznenadile njemačkog kancelara, skinule se pred njim i prosvjedovale protiv rata

FOTO: AFP

Dvije aktivistkinje iznenadile su njemačkog kancelara Olafa Scholza s kojim su se u nedjelju fotografirale, skinuvši se do pasa i tražeći “embargo na plin, odmah” uperen protiv Rusije.

Dvije aktivistkinje koje su iskoristile Dane otvorenih vrata vlade organizirane za vikend kako bi došle do njemačkog kancelara, zaštitari su brzo odveli nakon njihove akcije kojom su htjele osuditi rusku invaziju na Ukrajinu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Premda očajnički traži drugu mogućnost, Njemačka koja uvelike ovisi o ruskom plinu, sve dosad nije mogla uvesti puni embargo na uvoz plina iz Rusije.

Alternativni izvori energije

Odgovarajući na pitanje javnosti ranije u nedjelju, Scholz je podsjetio na različite napore Berlina radi pronalaženja alternativnih izvora energije, među kojima ukapljeni prirodni plin čiji bi prvi terminali, koje Berlin planira izgraditi, mogli biti operativni početkom 2023.

“Tako bi se naš problem sigurne opskrbe mogao riješiti početkom 2024.”, dodao je. Njemačka, kao i mnogi njezini europski susjedi, očekuje nestašicu energenata na zimu.

Source link: www.telegram.hr