Crna Gora hitno mora da prevaziđe identitetske podjele. Krajnje je vrijeme da prevaziđemo vjekovnu raspravu koja nas dijeli i pod hipoteku stavlja našu budućnost

INTERVJU Princ Nikola Petrović Njegoš: Vrijeme je da se pomirimo

Volio bih da sam više prisutan u Crnoj Gori: Princ Nikola Petrović, Foto: Savo Prelević

Crna Gora hitno mora da prevaziđe identitetske podjele koje samo mogu da dovedu do sukoba i da najzad počne da razmišlja o budućnosti, poručio je princ Nikola Petrović Njegoš.

”Svi dijelimo istu zemlju i imamo ista fundamentalna prava koja treba da dođu do izražaja u poštovanju različitosti”, rekao je prestolonasljednik dinastije Petrović u intervjuu “Vijestima”.

On je kazao da su u Crnoj Gori polarizacije gotovo u potpunosti usredsređene na identitetska pitanja i samo istinski demokratske i nezavisne institucije mogu da održe ravnotežu među svojim različitim populacijama i zaštite zemlju od devijacija vezanih za političke i finansijske interese.

Princ Nikola Petrović Njegoš je praunuk kralja Nikole, unuk vojvode Mirka. Rođen je u Francuskoj. Po profesiji je arhitekta i u Francuskoj gdje i dalje živi, autor je više arhitektonskih projekata. Crnu Goru je zvanično posjetio 2011. godine nakon što je usvojen Zakon o istorijskoj i moralnoj rehabilitaciji dinastije Petrović.

Source link: www.vijesti.me