Učesnici izbora u Ulcinju i Beranama dostavili izvještaje o privremenim troškovima

Demokrate trošile na čokoladice, URA na “mreže”

Glasanje u Beranama, Foto: Luka Zeković

Najviše novca na prošlomjesečnu kampanju za lokalne izbore utrošila je Forca Gencija Nimanbegua, koja je nastupala u Ulcinju — oko 11.150 eura, vidi se iz privremenih izvještaja o troškovima.

Zakonom o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja propisano je da su učesnici dužni pet dana prije održavanja izbora Agenciji za sprečavanje korupcije da dostave privremene izvještaje o troškovima kampanje. U nedjelju su održani izbori u dvije opštine — Beranama i Ulcinju.

Forca je na medijsko predstavljanje, oglase i publikacije utrošila više od 8.600 eura, na prevoz preko 1.000, malo manje od toga na troškove reprezentacije a 600 eura na zakup sale Centra za kulturu Ulcinj za potrebe izborne konvencije.

Koalicija “Da, za Berane i Crnu Goru”, koju su činili Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka i Liberalna partija nije imala prijavljenih troškova u privremenom izvještaju, a ni za kampanju “Da, za Ulcinj i Crnu Goru”, koju su samo činile partije Mila Đukanovića i Ervina Ibrahimovića.

Source link: www.vijesti.me