Više nema prostora ni vremena za lične animozitete, interese i prohtjeve u Ulcinju. Raskopane ulice biće ubrzo asfaltirane, ugovor za vodosnabdijevanje potpisujemo do kraja juna, a radovi kreću u septembru

INTERVJU Bajraktari: Ako ne sluša građane lokalna uprava nema svrhu

Odbornici Demokrata izuzetno konstruktivni: Omer Bajraktari, Foto: Opština Ulcinj

Novoizabrani predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari u intervjuu Vijestima najavio je da će ugovor sa prvorangiranim ponuđačem za projekat vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda vrijedan 20 miliona eura biti zaključen krajem juna, a da će radovi početi na jesen.

Ulcinj na realizaciju tog strateški važnog projekta čeka sedam godina nakon što je Opština dobila kredit od 20 miliona eura od Njemačke razvojne banke(KfW). Kredit pokriven Vladinom garancijom sa grejs periodom od pet godina istekao je u aprilu prošle godine, kada je Opštini na naplatu stigla prva rata u iznosu od 900 hiljada eura. Tim povodom, ulcinjski parlament osnovao je anketni odbor koji je trebalo da ispita zašto sve vrijeme nije počela realizacija tog projekta i utvrdi da li je bilo propusta u radu odgovornih za taj posao.

”Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da su u prvih desetak dana od kada sam na ovoj funkciji rješavanje brojnih problema koje smo zatekli, pokrenuto svom silinom. Raskopane ulice biće ubrzo asfaltirane, prostor kod Kino sale uređen, a ugovor sa prvorangiranim ponuđačem za projekat od oko 20 miliona eura oko vodosnabdijevanja potpisujemo do kraja juna. Radovi kreću u septembru”, kazao je Bajraktari.

Prije par dana preuzeli ste funkciju predsjednika Opštine Ulcinj. Koji će biti Vaši prioriteti u radu u narednom periodu?

Source link: www.vijesti.me