"Prošli su beranski izbori. Sad je šansa da se donese odluka ali ako žele na taj način da je donesu, neću glasati za to. To je dalje blamiranje države"

Abazović: Ako se ostane pri stavu premijera, neće se donijeti odluka o sankcijama Rusiji

Foto: Biljana Matijašević

Potpredsjednik Vlade, mandatar za sastav nove vlade i lider Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović kazao je da «ako se bude ostalo pri onome što je stav premijera i način, danas Vlada neće donijeti odluku o sankcijama Rusiji.»

Abazović je to saopštio novinarima nakon konferencije Centra za demokratsku tranziciju (CDT) «Mreža dezinformacija: ukradena demokratija».

On je poručio da premijer Zdravko Krivokapić želi da se formira koordinaciono tijelo za sprovođenje sankcija, «ali da sankcije treba prvo da se uvedu».

«Nad čime će da prave nadzor? MUP, kao nadležni organ je već formirao svoje tijelo, koje se bavi ukupnom situacijom, primanjem izbjeglica, njihovim statsuom ovdje. To smu uradili prije dvije, tri nedjelje. jedina institucija koja kasni je Vlada, svi smo mislili da je to zbog beranskih izbora. Prošli su beranski izbori. Sad je šansa da se donese odluka, ali ako žele na taj način da je donesu, neću glasati za to, očekujem da ni drugi ne glasalu za to, ali ispoštovaću odlukui većine. To je dalje blamiranje države u međunarodnom kontekstu».

Source link: www.vijesti.me