Srpska lista demantuje navode o dolasku autobusa iz centralne Srbije na protest u Mitrovici

Foto: srpskalista.net

Srpska lista odbacila je danas kao „dezinformacije“ navode portala Kossev i pojedinih prištinskih medija da su autobusi iz centralne Srbije dovozili učesnike protesta u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Iz Srpske liste su naveli da su na današnjim protestima u više mesta na Kosovu učestvovali „samo i isključivo“ Srbi koji žive na tom prostoru.

„Neistine koje se tendeciozno plasiraju mogu imati opasne posledice i poslužiti kao alibi i povod za upotrebu nasilja prema našem golorukom narodu koji na miran, demokratski način izražava protest zbog gaženja osnovnih prava“, ocenili su iz Srpske liste.

Protesti Srba u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici zbog odluke da im se ne dozvoli glasanje na srpskim izborima (VIDEO)

Pozvali su Srbe da „ostanu suzdržani i da ne nasedaju na provokacije i laži“ koje se, kako su naveli, „plasiraju u ovom osetljivom trenutku“.

Prethodno je portal Kossev objavio da je uoči početka protesta u severnom delu Kosovske Mitrovice u taj grad pristiglo „najmanje 10 autobusa“ sa registarskim oznakama gradova iz centralne Srbije.

Protest je organizovan zbog odluke Prištine da Srbima sa Kosova ne dozvoli da glasaju na predstojećim izborima za predsednika i Skupštinu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs