Ćorić u neobičnom istupu donosi friške tračeve

Ministar medijima priča što je načuo: 'Imam informaciju da HEP razgovara sa Zagrebačkim holdingom o prodaji Plinare'

FOTO: Screenshot/HRT

Premijer Andrej Plenković predstavio je jučer kompletan paket mjera pomoći koji bi trebao ublažiti financijski udar na građane i tvrtke zbog rasta cijena energenata. O paketu vrijednom gotovo 5 milijardu kuna jutros je u Mreži prvog na Hrvatskom radiju govorio ministar gospodarstva Tomislav Ćorić. Ministar se, među ostalim, dotaknuo cijena plina pa otkrio da se vode razgovori o potencijalnoj kupnji Gradske plinare Zagreb opskrba.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinarke je li moguće da Gradsku plinaru Zagreb preuzme HEP, rekao je: “Jedina informacija koju ja imam je da se vode razgovori između Gradske plinare Zagreb opskrba, odnosno Zagrebačkog holdinga s jedne strane, kao njihovog vlasnika, i HEP-a”. Kaže, razgovaraju o “eventualnoj suradnji, odnosno potencijalnoj kupnji”.

“Hoće li i na koji način Zagrebački holding i dalje upravljati ovim plinskim dijelom biznisa, to je njihova odluka” kazao je ministar. “Kako će ti razgovori završiti, to ovisi o pozicijama obiju strana”, dodao je. “Ono što se nije smjelo dogoditi je situacija u kojoj su se mnogi našli, a to je da ni krivi ni dužni budu pogođeni puno višim cijenama plina”, rekao je još Ćorić.

Tomašević kritizirao bivšu upravu

Vlasnik Gradske plinare, opskrbe i distribucije je Zagrebački holding. Bivšu Upravu Gradske plinare Zagreb, u kontekstu poskupljenja plina, u više je navrata kritizirao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. “Mislim da je svima očito da je to bilo nesavjesno poslovanje, u najmanju ruku”, izjavio je nedavno.

Tomašević je o mogućem preuzimanju GPZ Opskrbe, u kojoj su gubici veliki, govorio početkom ovog mjeseca na HRT-u. “Ako će se o tome razgovarati, onda se treba pogledati cjelokupna tržišna vrijednost poduzeća, sa svim potencijalima, sa svim gubicima. Ima različitih opcija. Gubici su veliki, Plinara je dobar dio apsorbirala, no ovako se dalje ne mogu gomilati gubici. Kada bi se to prelilo na Holding, onda to dolazi u pitanje. To se ne smije dogoditi”, rekao je tada Tomašević.

Source link: www.telegram.hr