Damjanović se u javnosti predstavlja kao “veliki crnogorski patriota”, čija CKM priređuje brojne manje ili više kičaste manifestacije “širenja ljubavi i poštovanja prema Crnoj Gori i njenim državnim simbolima”

Damjanoviću preko 53.000 eura iz tivatske kase

Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević

Biznismen i NVO aktivista Aleksandar Damjanović iz Nikšića je u raznim poslovnim transakcijama i donacijama njegove firme i NVO Crnogorska kulturna mreža (CKM) sa Opštinom Tivat u vrijeme dok je tom lokalnom upravom rukovodila koalicija DPS-SD-HGI, iz opštinske kase najmanjeg bokeljskog grada dobio skoro 54.000 eura.

To pokazuju podaci iz arhive Opštine koja je na traženje “Vijesti” dostavila evidenciju svih plaćanja lokalne uprave Tivta u periodu od početka 2017. do kraja 2020. godine Damjanovićevoj firmi “Dale Company”, odnosno njegovoj NVO.

Ukupno je njegovoj firmi i CKM-a Opština u tom perodu, kada su na mjestu predsjednika Opštine bili Snežana Matijević (DPS) i Siniša Kusovac (DPS), isplatila 53.685,58 eura.

Damjanović se u javnosti predstavlja kao “veliki crnogorski patriota”, čija CKM priređuje brojne manje ili više kičaste manifestacije “širenja ljubavi i poštovanja prema Crnoj Gori i njenim državnim simbolima”. On je često javno iskazivao podršku DPS-u i ostalim “državotvornim strankama”, a predsjednik Upravnog odbora Damjanovićeve NVO je Radivoje Lala Nikčević, bivši dugogodišnji poslanik i visoki funkcioner DPS-a iz Nikšića. Damjanović u javnim nastupima stalno žestoko i ponekad uvredljivo napada čelnike nekadašnje opozicije, a sada vladajuće većine u Crnoj Gori, pa je tako nedavno napravio pogrebni krst za aktuelnu Vladu sa natpisom da je ona egzistirala od 2020. do 2021. godine.

Source link: www.vijesti.me