Podijeli :

OGLAS

“Ne bojim te se Milorade, džaba te je Vučić tješio uz hamburger i pomfrit” Vijesti Autor: N1 BiH 21. okt 202316:24 0 komentara Podijeli :

“Ne bojim te se Milorade, džaba te je Vučić tješio uz hamburger i pomfrit”

Dodik i Vučić večerali na željezničkoj stanici Prokop

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu posljednjih izjava predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika. Isak je poručio Dodiku da ga se «niko u Bosni i Hercegovini ne boji» i da on nije u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamo li govoriti o samostalnosti RS-a.

„Neprijateljstvo prema građanima bosanskohercegovačkog entiteta RS ne pokazuju Sjedinjene Američke Države, koje su dokazani prijatelj svih građana Bosne i Hercegovine, već predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Upravo je on osoba koja svojim političkim djelovanjem nanosi najveći štetu srpskom narodu u Bosni i Hercegovini. Milorade, nisu krive Sjedinjene Američke Države za male plate, bijedu, zaduženost, loš ekonomski standard, kriminal i korupciju u bh. entitetu RS – kriv si lično ti. Ti si najveća omča oko vrata srpskog naroda”, poručio je federalni ministar unutrašnjih poslova.

Isak je Dodiku kazao da ne zna koga savjetuje, ali “ko god da to radi, laže te”.

“Dozovi se, pogledaj istini u oči. A istina je da je tvoja „realna alternativa“ zatvor. Možda si ohrabren što te predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jučer tješio uz hamburger i pomfrit na željezničkoj stanici u Beogradu, ali to ne znači ništa. I on će te pustiti niz vodu kada vidi da je došlo 5 do 12 i da je prošlo mračno vrijeme u kojem si donosio odluke”, kazao je još Isak.

“Milorade, niko si i ništa”, dodao je još prvi policajac Federacije BiH.

“Ti Bosnu i Hercegovinu ne možeš razvaliti. Ne bojimo te se. Ti samo imaš kapacitet da još više otežaš život srpskom narodu u Bosni i Hercegovini, a Republici Srbiji da naneseš štete na vanjskopolitičkom planu. Bosna i Hercegovina je bila i ostati će suverena i nezavisna država s međunarodno priznatim granicama. Nadam se da su udobne stolice u sudnici Suda Bosne i Hercegovine. Za mene si relevantan da daješ sud o tome“, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Podsjećamo, Dodik je poručio danas da će “Republika Srpska u budućnosti donositi teške političke odluke, jer je sigurno da neće dozvoliti da bude skrajnuta”.

“Samostalnost je realna alternativa za naš budući život. Republika Srpska je slobodna i široka za sve, osim za njene neprijatelje”, rekao je Dodik.

Source link: ba.n1info.com