Muškarac koji je napao 24-godišnjaka je preminuo, a napadnuti je prošao s lakšim ozljedam


       Svjedok krvavog napada nožem u Vodnikovoj: 'Bjeloočnice su mu bile potpuno izvrnute. Primio se za stup i počeo vrištati'

PišeKatarina Knežević


       Svjedok krvavog napada nožem u Vodnikovoj: 'Bjeloočnice su mu bile potpuno izvrnute. Primio se za stup i počeo vrištati'

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL


       Svjedok krvavog napada nožem u Vodnikovoj: 'Bjeloočnice su mu bile potpuno izvrnute. Primio se za stup i počeo vrištati'

PišeKatarina Knežević prije 2 minute

Rano jutros je na pješačkom prijelazu na križanju Vodnikove i Savske ceste u Zagrebu pronađeno beživotno tijelo 30-godišnjaka, nakon čega se oglasila policija. Priopćili su da su oko 1 sat primili dojavu o sukobu dvojice muškaraca, 30-godišnjaka i 24-godišnjaka.

Starijeg, 30-godišnjaka suzdržali i savladali građani te da su ga, kada su došli na mjesto događaja preuzeli policajci koji su ga vezali jer se opirao. U jednom trenutku, vezani muškarac je preminuo. Događajima prije nego što je stigla policija je svjedočio prolaznik Ivan Kostić koji je ispričao detalje.

“Oko deset do jedan sjedio sam s dvije cure na klupi kod Konzuma, primijetio sam dečka kako ide iz pravca Kebaba. Hodao je naizgled kao da je pijan, ljuljao se po cesti“, počeo je pričati za 24 sata. Prema njegovoj priči, iz suprotnog smjera je naišao drugi muškarac, 24-godišnjak, kojeg je 30-godišnjak napao.

Napad kuhinjskim nožem?

“Bjeloočnice su mu bile potpuno izvrnute gore. Ovaj se primio za stup i počeo vrištati, a onaj drugi se pogubio zbog toga“, kazao je. “Napadač nije imao ni torbu, ni vrećicu, ali je imao ogroman kuhinjski nož. Dok smo mi došli tamo, mislim da ga je već ubo dva-tri puta. Podignuo je majicu, a krv mu je curila iz područja srca, sav je krvario“, ispričao je Kostić. Nož je, prema njemu, bio dugačak oko 30 centimetara.

Tada su se, ispričao je, počeli okupljati i drugi prolaznici koji su pokušali svladati napadača. Dvojica su ga, kaže, držali za noge da ne pobjegne. “Zvao sam policiju, pitala me policajka tko ste vi njemu, ja sam rekao pošalji Hitnu da čovjek ne umre, može iskrvariti, kaj ti ja znam. I stvarno su došli. Došlo je četiri ili pet policijskih automobila. Na kraju je bilo 15 interventnih s kombijem“, dodao je za 24sata.

Mladić kojeg je preminuli napao ima više porezotina. U Klinici za traumatologiji su mu utvrđene lakše ozljede iako ima više rana po tijelu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr