Podijeli :

OGLAS

Dodik u Laktašima: “Mi ne želimo BiH onakvu kakva je sada” Vijesti Autor: Žana Kezunović 08. okt 202313:30 0 komentara Podijeli :

Dodik u Laktašima: “Mi ne želimo BiH onakvu kakva je sada”

N1 BiH

U Laktašima je otvoren dječiji vrtić Pčelica vrijednosti milion i 200.000 KM.

Otvaranju je prisustvovao predsjednik RS Milorad Dodik, ministrica Željka Stojičić i gradonačelnik Laktaša.

Zbog svega što je kako kaže uradio za Laktaše, Dodik je najavio da će ponovo na izborima glasati za njega.

Komentarisao je i doneseni memorandum Udruženja pravnika kojima se kako piše oštro osuđuje kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, a kako kaže Dodik u u pitanju je haotična situacija trenutno u BiH pravno gledano.

Da ukoliko visoki predstavnik Kristijan Šmit nametne zakon o imovini, da će istu noć donijeti odluku o nezavisnosti.

“Vrijeme je za suštinsku raspravu. Mi ne želimo BIH onakva kakva je sada niti kakvom je vidi Sarajevo, mi želimo BIH po Ustavu”, poručio je Dodik

Na pitanje da li je bio jedini uz članicu Predsjedništva BiH Željku Cvijanović koja je dobila poziv da prisustvuje kongresu stranke turskog predsjednika, rekao je da ne zna.

“Ne znam, vidio sam nižerangirane predstavnike stranaka, vidio sam Selakovića koji je došao u ime SNS, nisam se ni pitao ko je pozvan ko nije pozvan, hvala mu što je odvojio pola sata da nas primi da porazgovaramamo. Neće kako kaže iznositi toga šta mu je tačno rekao predsjednik Turske na sastanku, ali može reći da su zadovoljni razgovorom”.

Source link: ba.n1info.com