SNS Beograd o incidentu na Banjici: Neopravdane optužbe opozicije, njihova aktivistkinja je napala našu

Foto: Z. S. M.

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da je žena iz stranaka opozicije fizički napala njihovu aktivistkinju ispred pijace na Banjici, tako što joj je „uvrtala ruku i pokušavala da joj otme telefon“.

SNS navodi da je do napada došlo dok je njihova aktivistkinja „uredno stajala za štandom“, slikajući i snimajući aktivnosti, što se, kako su naveli, „inače radi“ kada se održaju štandovi.

U saopštenju SNS navodi da „nikada nikoga“ nisu udarili ni napali, a da za današnje „neopravdane optužbe“ opozicije imaju snimak i dokaze.

Stranka Zajedno saopštila je ranije danas da je tokom zajedničke akcije sa Demokratskom strankom (DS) i strankom Srbija centar (SRCE) u Beogradu fizički napadnuta koordinatorka omladine stranke Zajedno Sanja Vasić.

Stranka Zajedno saopštila da je njihovu koordinatorku omladine napala aktivistkinja SNS

„Na Banjici je Srpska napredna stranka postavila štandove pored naših i provocirala naše aktiviste“, navedeno je u saopštenju u kojem piše da se „aktivistkinja SNS obučena u belu stranačku majicu, unosila u lice“ njihovoj aktivistkinji „i nakon kraćeg verbalnog sukoba, udarila joj šamar, potom je uhvatila za nadlakticu i nastavila da je udara“.

Dodali su da je aktivistkinja SNS potom pobegla, da je pozvana policija i data je zvanična izjava, a da su drugi sa štanda SNS rekli da ne poznaju tu svoju aktivistkinju iako je nosila stranačko obeležje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs