Podijeli :

OGLAS

Hurem, Kučuk, Šetić, Zlatar, Aleksić i Mešević gosti Novog dana Vijesti Autor: N1 BiH 19. sep 202314:47 0 komentara Podijeli :

Hurem, Kučuk, Šetić, Zlatar, Aleksić i Mešević gosti Novog dana

N1

Sutra u Novom danu gledajte:

O konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora VKBI, tekstu zakona o izmjenama i dopunama zakona o VSTV-u, preliminarnim susretima sa predstavnicima civilnog društva iz Srbije i Hrvatske, radu Ureda za koordinaciju , Akademiji povodom 30 godina od Prvog Bošnjačkog sabora, danas razgovaramo sa Emirom Zlatarom – generalnim sekretarom VKBI.

21. septembar obilježava se kao svjetski dan Alzheimerove bolesti i tim povodm u Mostaru će biti organizovan okrugli sto o prevenciji demencije – “Imam 65 i moj mozak je zdrav”. O ovoj bolesti, predrasudama danas razgovaramo sa dr. Osmanom Kučukom – direktorom Centra za demenciju.

Kako se definišu medijska prava? Da li je u BiH sloboda medija samo floskula? Čime se bavi škola medijskog prava? Gošća Novog dana o ovoj temi, Iza Razija Mešević, prodekanesa Pravnog fakulteta UNSA.

Četvrto izdanje festivala sporta “Sport Fest” zakazano je za 22. i 23. septembar. Predavanja na ovogodišnjem Forumu sporta imat će dr. Remzija Šetić, klinički i sportski psiholog, koji već 20 godina radi sa sportašima iz različitih sportova sa temom “Mentalitet šampiona”. O ovoj temi govorimo u Novom danu.

Počinje Liga Nacija za žene. Fudbalske reprezentativke BiH će u Ligi Nacija igrati protiv Bjelorusije, Slovenije i Češke. Svoj nastup u Ligi B počinjemo protiv Bjelorusije 22.9., zatim igramo protiv Slovenije 26.9. Selektorica Samira Hurem i reprezentativka Marija Aleksić gošće su Novog dana uživo iz trening centra u Zenici.

Source link: ba.n1info.com