Danas je potvrđeno kako kamion koji je pregazio djevojčicu nije imao ispravne kočnice


              Božinovićeva poruka roditeljima kojima je kći poginula pod kamionom danas zvuči još gore

U nesreći koja je potresla Hrvatsku, na zagrebačkom Žitnjaku jučer je poginula djevojčica koja se vraćala iz škole. Kako je danas potvrđeno službenim policijskim izvješćem, kamion koji ju je pregazio dok je prelazila preko zebre nije imao ispravne kočnice.

Nakon objave ove informacije danas još gore zvuče ionako neprimjerene izjave ministra Davora Božinovića koji je tijekom svog jučerašnjeg istupa posve bespotrebno prozvao njezine roditelje. Komentirajući tragediju iz čista je mira izjavio da “roditelji moraju voditi računa gdje su im djeca”.

Neshvatljiva izjava

“Nažalost, saznao sam da je djevojčica od nekih sedam ili osam godina poginula jer je pretrčavala kolnik. U ovom trenutku nemam više informacija osim da se provodi očevid. U svakom slučaju, tragedija koja se mogla i trebala izbjeći, ali je potrebno da sudjeluju svi: i institucije, ali i roditelji koji moraju voditi računa o tome gdje su djeca”, kazao je.

Danas je pak policija navela kako je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno da su kočnice na kamionu bile neispravne. Nadalje, u izvješću piše i da se vozač “nije zaustavio pri susretu s autobusom kojim se prevoze djeca dok su ulazila ili izlazila iz autobusa već je nastavio vožnju”.

Dodaju i kako se vozač “pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno djecu”.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Source link: www.telegram.hr