Petar Petković: Određivanje pritvora R.P. i D.O. predstavlja nastavak nasilja nad Srbima

Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Peter Petković ocenio je danas da izricanje jednomesečnog pritvora R.P. i D.O., koje je KFOR nasumično i neosnovano zadržao, a potom i predao kosovskoj posliji, predstavlja nastavak „ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Kosovu i Metohiji“.

Petković je u pisanoj izjavi naveo da su „Petrović i Obrenović utamničeni bez ikakvih dokaza da su učestvovali u bilo kakvom krivičnom delu, a jedina krivica je što nose srpsko ime i prezime, i to je jasan pokušaj zastrašivanja i pretnja svakom Srbinu na KiM“.

On je, pozivajući se na izjavu Obrenovićevog advokata, rekao da je on „divljački prebijen“ i da „deo odgovornosti za to snose i oni koji su ga predali“.

Advokat Miljković: Uhapšenima D.O. i R.P. određen pritvor od 30 dana

Petković ocenio da tom „suluduom odlukom politički instruisanog pravosuđa“ kosovski premiejr Aljbin Kurti „nastavlja da prkosi i tera inat međunarodnoj zajednici, koja od njega jasno zahteva da deeskalira situaciju i da prestane da sprovodi nasilje na severu KiM“.

„Ponašanje Kurtijeve policije i njegovog inkvizitorskog pravosuđa nastavlja da nas udaljava od svakog pokušaja normalizacije odnosa i potvrđuje rešenost Prištine da u eskalaciji ide do kraja, ne mareći za zdravlje i živote ljudi“, naveo je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Source link: www.danas.rs